Aikido Kinderklas

Op de Olympiaschool wordt 4 dagen in de week aikido voor kinderen gegeven. Zie hier het rooster. De les wordt gegeven door Thomas Huijgen.

In aikido leer je hoe je moet vallen en opstaan en ook hoe je jezelf verdedigt. Het gevolg van leren vallen, opstaan en jezelf kunnen verdedigen is het ontwikkelen van weerbaarheid. Hierdoor wordt je zekerder van jezelf, wat bijvoorbeeld pesten kan verhelpen.

In tegenstelling tot andere vechtsporten is aikido niet competitief. Dat betekent dat er geen wedstrijden zijn. Daarom is het geen sport, maar een kunst. Een ander groot verschil met andere vechtsporten is dat in aikido niet de focus gelegd wordt op trappen en stoten, maar op het omgaan met de kracht van een ander; het is dus niet gebaseerd op fysieke kracht.

Aikido doe je samen. Het is een vorm van trainen die gestructureerd is met regels. Een voorbeeld hiervan is dat elke oefening begint en eindigt met het groeten naar elkaar. In de oefeningen leer je ook goed rekening met elkaar houden. Respect naar elkaar staat centraal in het aikido.

 

Iedereen kan aikido beoefenen. De minimum leeftijd ligt wel vanaf 5 jaar. In het aikido dragen we dezelfde pakken die in het judo ook worden gebruikt. De eerste les is gratis, dus kom langs en probeer een proefles!

 

Klik Hier voor Proefles

 

Tot op de Aikido-mat!