Aikido

Wat het aikido bijzonder maakt is dat het, in tegenstelling tot andere vechtvormen, niet competitief is. Dat betekent dat er geen wedstrijden zijn. Daarom is het geen sport, maar een kunst. Een groot verschil met andere vechtsporten is ook dat in aikido de focus gelegd wordt op het omgaan met de kracht van een ander; het is dus niet gebaseerd op fysieke kracht, maar op lichaamsverplaatsing op ontspannen wijze.

Het leren van vallen en opstaan is deel van het aikido. Door te trainen om sterk te staan op je benen, ontwikkel je langzaam een steviger centrum. Hierdoor leer je meer in je kracht te staan. Je zal merken dat dit niet alleen op de mat merkbaar is, maar ook in het dagelijks leven.De ontwikkeling van weerbaarheid, centrum en rust maakt dat je leven meer stressvrij wordt. Dit gaat gepaard met het verkrijgen van zelfvertrouwen. Aikido is daarom een gezonde manier om lichaam en geest te herenigen.

Aikido doe je samen. Het is een vorm van trainen die gestructureerd is met regels en etiketten. Een voorbeeld hiervan is dat elke oefening begint en eindigt met het groeten naar elkaar. In de oefeningen leer je ook goed rekening met elkaar houden. Respect naar elkaar staat centraal in het aikido.

In onze dojo is contact maken met elkaar een heel belangrijk aspect waar we veel tijd aan besteden. Voordat je iets wil bereiken is het essentieel dat je eerst contact maakt met de ander. Anders ben je alleen maar met jezelf bezig. Alhoewel dit heel logisch klinkt, is dit een aspect wat vaak over het hoofd wordt gezien.

 

Iedereen kan aikido beoefenen: van jong tot oud en man of vrouw. 

Klik Hier voor Proefles