Thomas heeft zich van jongs af aan geïnteresseerd in vechtkunst. Na het proeven van verschillende vechtsporten is hij in 2006 aanraking gekomen met het aikido. Al vrijwel meteen wist hij dat dit de vorm van Budo was die hem aansprak.

In 2007 is hij begonnen met Aikido onder Niek Remkes. Na 2 jaar onder Niek te hebben getraind, is hij gaan trainen bij Erik Louw. Erik Louw is behalve aikido leraar ook meester in de klassieke Japanse zwaardkunst (Katori Shinto Ryu).

Thomas is in 2008 deze zwaardkunst gaan beoefenen. Hij gaat ieder jaar naar Japan om zich verder te verdiepen in het Aikido en Katori Shinto Ryu. In 2023 heeft hij de titel Menkyo gekregen in Katori Shinto Ryu.

Via het Aikido is Thomas in contact gekomen met Shiatsu: een vorm van japanse manuele therapie, gebaseerd op het uitoefenen van druk op drukpunten en het meridiaansysteem. In 2009 is Thomas gaan studeren aan de Amsterdamse school voor Iokai Shiatsu, waar hij zijn diploma in 2013 heeft behaald. Naast aikido leraar, werkt hij als Shiatsu therapeut vanuit zijn praktijk in Amsterdam-Oost.

Foto by Sebastian Graetz