Enter Map content here

Wat is Aikido

Vaak ben je je er niet van bewust dat door de vele keuzes die je moet maken in het leven, innerlijke onrust kan optreden. Hierdoor kun je mentaal in onbalans raken, wat zijn weerslag kan hebben op je functioneren in zowel je privé als professionele leven. Om lichaam en geest weer in balans te brengen is Aikido een uitstekende optie.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze Japanse krijgskunst steeds meer terrein wint in Nederland. Doordat er geen standaard competities zijn binnen Aikido, hoor je niks over WK Aikido of Aikido op de Olympische Spelen. Om maar met de woorden van de oprichter van Aikido, O’Sensei, te spreken: “Er is maar één gevecht dat werkelijk de moeite waard is om gevochten te worden en dat is het gevecht met jezelf.”. Het gaat dan ook vooral om de verbetering van jezelf.

Bij Aikido is zelfverdediging geen op zich staand doel. Door de verschillende manieren van trainen, bijvoorbeeld zittend of staand, gewapend of ongewapend, worden universele principes zoals de eenheid van lichaam en geest en geweldloze weerbaarheid eigen gemaakt. Doordat er minimaal gebruik wordt gemaakt van fysieke kracht is Aikido bij uitstek geschikt voor een ieder; jong, oud, man, vrouw, zonder of met sportieve achtergrond.

Voor de regelmatige Aikido beoefenaar zijn er een groot aantal voordelen. Zo zul je meer zelfvertrouwen krijgen, meer rust in je hoofd hebben waardoor je je beter kunt concentreren en daarnaast zal je lichaam meer in balans zijn met je geest. Ook fysiek zul je een verschil merken; je zult meer energie hebben, je vitaler voelen en er conditioneel gezien op vooruitgaan.

En dit allemaal terwijl je niet eens meer op de matten staat. Daar wordt Aikido namelijk beoefend, op matten. Want Aikido doe je samen. Er wordt gestart met contact maken met jezelf oftewel een warming-up/stretching om vervolgens 1-op-1 te trainen om daarna te eindigen met de gehele groep.

Wij kunnen je nog veel meer vertellen over Aikido, maar het beste is om het zelf te ervaren. Meld je hier aan voor een gratis proefles.